Neradi to priznávame, ale na trnavskej radnici opäť straší...

10.10.2013 Trnava

MESTO TRNAVA 9. 10. 2013 ─ Nedá sa nič robiť, na trnavskej radnici zase straší! Zo zaručeného zdroja, ktorý nechce byť menovaný, máme informáciu, že domáce strašidlá v radničnom komplexe enormne zvýšili svoje aktivity, počet bosoriek a čarodejníc na meter štvorcový stúpa a ručička na strašidlomere sa už nebezpečne blíži k vrcholu. Na príčine sú vraj horúčkovité prípravy výročného zjazdu strašidiel z domova aj zo zahraničia, ktorý sa uskutoční 11., 12. a 25. októbra v stredovekom západnom krídle trnavskej radnice. Vzhľadom na to, že ide o udalosť mimoriadne strašidelného významu s cieľom prezentovať tvorbu a pôsobenie špičkových osobností v tejto oblasti, organizátori chcú pri tejto príležitosti osloviť a pozvať na podujatie nielen odborníkov, ale aj amatérov a širokú laickú verejnosť.
Pred vytrešteným zrakom návštevníkov znova ožijú dávne príbehy z histórie nášho mesta s inovovaným scenárom v doteraz nevídanej dramaturgii z dielne Kompánie trnavských žoldnierov a Trnavského šermiarskeho cechu. Účasť prisľúbili bosorky z Trnavy a okolia, strašidlá zo starej divadelnej šatne, svoje tajomné laboratórium predstaví šialený alchymista a majster kat prostredníctvom praktických ukážok predvedie výdobytky plne vybavenej stredovekej mučiarne. Z ďalekého zahraničia pricestujú aj bojovníci s démonmi, ktorí na základe informácií z Medzinárodnej strašidelne tajnej služby očakávajú masívny útok démonov a diablov na naše mesto. Nebude chýbať ani harmónium s besným organistom a milé prekvapenie ukryté v zaprášenej starej rakve.
Srdečne pozývame na trnavskú radnicu každého, kto sa rád zaplavuje adrenalínom a nie je mu cudzí strach. Odporúčame na túto príležitosť neformálne oblečenie s nohavicami v nepremokavej úprave. Vstupy do západného krídla budú na vlastné riziko každých 25 minút od 19. do 23. hodiny v približne 20-členných skupinách.
 

Vyberte región